Voorbeelden casussen

Aanvraag voor inrichtingskosten een 43 jarige, alleenstaande vrouw voor woninginrichting. Voordat ze een eigen woning kreeg heeft zij op straat geleefd en daarna begeleid gewoond bij Leger des Heils.  Mevrouw heeft een PW uitkering en schulden. Hiervoor is zij aangemeld bij de schulddienstverlening van betr. gemeente. Sun kent 210 euro toe voor ontbrekende inrichting.

Aanvraag voor alleenstaande man van 32 die in 2012 gevlucht is uit Afghanistan. Hij kreeg hier een relatie, maar die is in 2016 verbroken. Hij kwam toen via de crisisopvang in een doorstroomwoning. Hij heeft nu een eigen woning gekregen, maar heeft nog geen witgoed. Dit hoorde bij de doorstroomwoning. Sun kent 300 euro toe voor witgoed tweedehands witgoed.

Aanvraag voor een 39 jarige man die met zijn vrouw en 2 jonge kinderen woont. Er is een minimum uitkering en het gezin zit in de WSNP. Dhr. heeft onlangs een kunstgebit gekregen, maar hier veel klachten aan. Het gebit past niet goed. Tandarts wil de aanpassing wel doen, maar pas als de nota betaald is. De zorgverzekering heeft een deel vergoed. Sun kent 845 euro toe voor tandartskosten.

Aanvraag voor een alleenstaande, 53 jarige man voor huur. Dhr heeft werk, maar zit momenteel in de ziektewet. Daardoor is het salaris gedaald en zijn er schulden ontstaan. Dhr heeft dit zelf opgepakt en betaalt af. Deze afbetaling is te hoog voor zijn huidige salaris, maar hij denkt binnenkort weer aan het werk te gaan en dan kan hij dit wel weer nakomen. Sun kent 553 euro toe voor 1 maand huur.

Aanvraag voor alleenstaande man van 46 jaar voor een fiets. Hij heeft deze nodig om boodschappen te doen en zijn sociale contacten te onderhouden. Hij had een scooter, maar heeft deze verkocht omdat hij dat niet meer kon betalen. Hij heeft hoge schulden waarvoor een schuldenregeling is opgezet. Sun kent 150 euro toe voor de aanschaf van een tweedehands fiets.

Aanvraag voor een 60 jarige, alleenstaande man voor e aanschaf van een ID bewijs. Na detentie is hij in de crisisopvang terecht gekomen. Daarvoor leefde hij van het inkomen van zijn ex-vriendin. Dhr heeft een ID nodig voor identificatie en het regelen van inkomen en toeslagen. Hij heeft nu geen inkomen. Sun kent 61 euro toe voor de aanschaf van een ID kaart (en pasfoto''s)

Aanvraag voor een 43 jarige, alleenstaande man die in de crisisopvang verblijft. Hij kan aan het werk in een andere plaats, maar moet daarvoor reizen met het openbaar vervoer. Hij heeft nu geen inkomen en kan dit zelf niet betalen. Aanvraag is voor 2 dagen openbaar vervoer. SUN heeft 50 euro toegekend voor reiskosten.

Aanvraag voor een alleenstaande man van 40 jaar voor kleding. Hij heeft 1 set kleding, die versleten is. Hij wil graag nette kleding die hij bij sollicitaties kan gebruiken. Client verblijft in de opvang van Zienn. Er loopt een aanvraag voor een uitkering. Hij is in budgetbeheer bij Zienn. Sun heeft 100 euro toegekend voor kleding.